Danielin kirja – Eksponentiaalinen kasvu merkkinä lopun ajasta

Raamattu opettaa Danielin kirjassa, kuinka elämän kiihtyminen ja kaiken kasvu on merkkinä lopunajasta.

Daniel 12:4 “Sinetöi se niin, ettei sitä ymmärretä ennenkuin lopunaikana, jolloin matkustaminen ja koulutus lisääntyy valtavasti.” (“Seal it up so that it will not be understood until the end times when travel and education shall be vastly increased.” – Living Bible)

Jeesus kuvasi samalla tavalla lopunaikaa; mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua (Matt. 24:8). Synnytystuskat tihenevät loppua kohti niin voimakkuudessa kuin tiheydessäkin. Tällainen kasvu käyräksi piirrettynä on nimeltään eksponenttifunktio. Viimeisen sadan vuoden aikana lähes kaikki on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun.

Dan. 12:9 “Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti.”

Monet ovat tutkineet paljon Raamatun eskatologiaa ja Danielin kirjaa, kuten Isaac Newton, mutta eivät ole ymmärtäneet sitä aikanaan täysin. Raamattu on monessakin suhteen avautunut nyt vasta viidenkymmenen vuoden aikana. Katsotaan seuraavaksi muutama esimerkki eksponentiaalisesta kasvusta.

Matkustaminen

PhotoGrid_1415911544612PhotoGrid_1415911876374PhotoGrid_1415912021563

Tampere, Pori ja Helsinki noin sadan 1900-luvun vaihteessa ja sata vuotta myöhemmin.

Vielä 1900-luvun alussa valtaosan liikkumistapa oli sama mikä se on ollut koko historian ajan; kävely tai hevosella ratsastus. Sata vuotta sitten valtaosa syntyi ja kuoli saman maan sisällä, eikä useimmalla rahvaista ollut varaa matkustaa höyryvoimalla. Nyt, sata vuotta myöhemmin, opiskelijoista lapsiperheisiin ihmiset matkustavat ympäri maailman nopeasti ja edullisesti lentokoneilla. Tilastojen mukaan enää alle 17% suomalaisista elää taloudessa, jossa ei ole autoa. On siis selvää, että matkustaminen on kasvanut eksponentiaalisesti.

Tieto

Erään arvion mukaan 80% kaikista eläneistä tiedemiehistä elää tänä päivänä. On arvioitu myös, että tieto lisääntyy 2000 sivua kirjoitettuna joka minuutti. Tämä tarkoittaa sitä, että tietosanakirjat ovat vanhentuneita ennen kuin niitä ehditään painaa. Kuuluisa Britannica lopetti panamisen vuonna 2010 ilmestyttyään 244 vuotta. Tiedon kasvu on mahdollistanut valtavan teknologisen kehityksen, lähtien lääketieteestä viihde-elektroniikkaan. Tutkijoiden mukaan ajanlaskun alusta kesti 1500 vuotta ennen kuin tieto kaksinkertaistui. Nykyään valtava tietomäärä kaksinkertaistuu kerran vuodessa.

Teknologia

PhotoGrid_1415923294130

IBM myi 1970-luvulla huoneen kokoista tietokonetta 100 000 dollarilla, jonka muisti käsitti kokonaiset 64 kilotavua. Nykyään, alle neljänkymmenen vuoden jälkeen, taskuun mahtuvassa älypuhelimissa on jopa miljoona kertaa enemmän muistia.

Teknologian kehitys on tuonut sotateknologiaan ennennäkemättömät suhteet. Suurimman osan ihmisen historiasta aseistus on koostunut lähinnä miekoista, keihäistä ja jousista. Vielä I. maailmansodassa taistelut pysähtyivät näännytyssodiksi alkeellisen tulivoiman takia. Nyt, alle sata vuotta myöhemmin, vain yhdellä ydinsukellusveneellä on enemmän tulivoimaa kuin 2. maailmansodassa tiputetuissa pommeissa oli yhteensä! Taistelulentokoneet lentävät nykyään miehittämättöminä kauko-ohjauksessa. Myös mannertenväliset ohjukset lentävät maapallon toiselle puolelle, moniydinkärkien kanssa tehden niistä miltei mahdottomat torjua. Ei siis ihme että Jeesus sanoi lopunajoista; ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa (Luuk. 21:24).

Tiedon ja matkustamisen lisäksi moni muukin tilasto on lähtenyt hurjaan kasvuun viimeisen sadan vuoden aikana.

Väestönkehitys

550px-Population_curve.svg

Jeesuksen aikaan maailman väkiluku oli noin 200 miljoonaa. Kesti 1800 vuotta ennen kuin se kasvoi miljardiin. Kahdessasadassa vuodessa väkiluku on kasvanut yli 7 miljardiin. Wikipedia esittää yllä väestönkehityksen käyränä.

Väkivalta

kurinpito (0;00;00;00)

Tutkijat ovat arvioineet Jeesuksen ajasta 1900-luvulle asti kuolleen noin 40 miljoonaa ihmistä sodissa. 1900-luvulla kuoli yli 230 miljoonaa. Tällä hetkellä käynnissä on kolmisenkymmentä sotaa ja yksittäisiä terrori-iskuja kirjataan vuosittain reilut kymmenentuhatta. Yhdysvalloissa väkivaltaisuus on lisääntynyt 50 vuoden aikana 430% siinä missä väestö on kasvanut 67%. Yllä oleva kalifornialainen tutkimus 1940- ja 80-luvuilla koulupiirin kurinpito-ongelmista kuvaa hyvin moraalin rappeutumista. Huomattavaa on että evoluutioteoriaa alettiin opettaa kouluissa 1950-luvulla.

Luonnonkatastrofit

katastrofit

Tilastoidut luonnonkatastrofit 1900-luvulta lähtien.

Matt. 24:7-8 “.. ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.”

Raamattu kertoo lopunaikana luonnonkatastrofien kasvavan myös eksponentiaalisti. Brittiläisen Oxfamin tekemän tutkimuksen mukaan, luonnonkatastrofit ovat ainakin nelinkertaistuneet kahdessakymmenessä vuodessa. Naturalistiselle tiedekunnalle räjähdysmäinen kasvu on iso kysymysmerkki.

Valtionvelat

valtionvelka

Suomen valtionvelka, joka on noussut yli kaksinkertaiseen määrään kuin kuvassa korkeimmillaan.

yhdysvallat laina

Yhdysvalloilla on enemmän velkaa kuin dollareita on olemassa.

Lähes jokaisen maan, oli kehitysmaa tai hyvinvointivaltio, valtionvelat on noussut viime vuosikymmeninä käsittämättömiin sfääreihin. Edesmenneen David Wilkersonin näyn mukaisesti, talouden taantuma koskettaa lähes jokaista palkansaajaa.

Evankeliumin leviäminen

evankeliumi

Myös hyviä asioita on tapahtunut teknologisen kehityksen myötä. Evankeliumi on tavoittanut miljardeja ihmisiä radion, television ja internetin välityksellä. 1800-luvulla Raamatun käännöksiä eri kielille oli 71, nykyään valmiina on 2100 ja lisäksi 1900 osittain valmiina. Myös kristityiksi kääntyvien määrä osoittaa eksponentiaalista kasvua; 1800-luvulla vauhti oli noin 100:n luokkaa päivässä, 1900-luvulla tuhannen luokkaa, ja vuonna 2010 arviolta 175000 kääntyi kristityksi joka päivä.

Näiden muutamien esimerkkien kautta voimme havaita, että elämme todellakin ennennäkemätöntä aikaa ihmiskunnan historiassa. Kuten tutkijat varoittavat, holtittoman tuhlailun, itsekkyyden ja synnin täyttämä maapallo huokaa nyt synnytystuskissaan.

Joh. 3:17-18 “Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.”

Luomakunta tullaan kerran ennallistamaan täydelliseen muotoonsa, jollaiseksi se kerran luotiin. Tuohon täydelliseen luomakuntaan pääsee osalliseksi vain yhtä tietä, ja se tie on Jeesus Kristus.

Lähteenä käytetty: http://www.lamblion.com/articles/articles_signs4.php

Advertisements

One thought on “Danielin kirja – Eksponentiaalinen kasvu merkkinä lopun ajasta

  1. Pingback: Matteuksen evankeliumi 24 | BELTSASSAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s