Danielin kirja – Neljä valtakuntaa

Dan. 12:9-10 “Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.”

Ilm. 22:7 “Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin!”

Raamattu sisältää kaksi apokalyptistä kirjaa, Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan. Sana apokálypsis tarkoittaa kirjaimellisesti verhon nostamista tai poistamista. Nykyisten sukupolvien aikana lopun ajasta kertovien kirjojen verho on todellakin alkanut nousta ja Raamatun tutkijat ovat yhä yksimielisempiä, mitä Antikristuksen neljäs valtakunta tulee olemaan.

Danielin kirja sisältää kaksi suurta näkyä, jotka menevät yhteen, mutta Raamatun ennustuksille ominaiseen tapaan ovat silti monikerroksisia. Babylonian kuningas Nebukadnessar näki unessa näyn patsaasta, jonka ruumiinosat ovat jakautuneet eri materiaaleihin. Nuori Daniel selittääkin kuninkaalle patsaan materiaalien kuvaavan järjestyksessä hallitsevia valtakuntia. Danielin myöhemmin itse näkemän näyn pedot liittyvät yhteen patsaan kanssa, mutta ennustavat myös nykyiset johtavat valtakunnat.

Daniel 2:31-34 “Sinä näit, kuningas, katso, oli iso kuvapatsas.. Kuvan pää oli parasta kultaa, sen rinta ja käsivarret hopeata, sen vatsa ja lanteet vaskea. Sen sääret olivat rautaa, sen jalat osaksi rautaa, osaksi savea. Sinun sitä katsellessasi irtautui kivilohkare – ei ihmiskäden voimasta – ja iski kuvapatsasta jalkoihin, jotka olivat rautaa ja savea, ja murskasi ne“

Daniel 7:2-7 “Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta. Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen. Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän. Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinenSe nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: “Nouse ja syö paljon lihaa”. Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta. Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea.“

patsas _ neljä petoa

1. Kultainen pää, leijona jolla on kotkan siivet

Babylonian valtakunta ja kuningas Nebukadnessar.

2. Hopeinen rinta ja käsivarret, karhu

Persian valtakunta.

3. Vaskinen vatsa ja lanteet, nelipäinen pantteri jolla on linnun siivet

Kreikan valtakunta ja Aleksanteri Suuri. Pedon neljä päätä ovat siitä lohjenneet neljä valtakuntaa; Makedonia, Traakia, Seleukidien valtakunta ja Egypti.

4. Rautaiset sääret, suurin peto joka tallaa alleen muut

Rooman imperiumi

5. Rauta-savi-sekoituksen jalat,

jakautunut ja sekoittunut Rooman valtakunta ja henki

6. Rauta-savi-sekoituksen kymmenen varvasta,

uudistunut Rooma, kymmenvaltioliitto, Uusi maailmanjärjestys

7. Murskaava kivi,

Jeesuksen toinen tulemus, kun Antikristuksen valtakunta tuhotaan.

Neljä petoa kuvastavat myös vieläpä paremmin nykyisiä valtakuntia, jotka ovat viimeisen tuhannen vuoden aikana nousseet.

Leijona ja kotkan siivet

englantiusa

Daniel 7:4 “Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän.”

Leijona on ollut Britannian vaakunassa läpi historian. Brittien imperiumi oli hetken aikaa maailman suurin valtakunta ympäri maata levittäytyneiden kolonisaatioiden kanssa. Lontoota kutsutaan nykyään ylpeänä moderniksi Babyloniaksi.

Reväistyt kotkan siivet tarkoittavat Yhdysvaltojen irrottautumista Britannian imperiumista vapaussodan johdosta vuonna 1776. Ihmisen sydän tarkoittaa valtioiden vahvaa hengellisyyttä.

Karhu

venäjä

Daniel 7:5 “Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: Nouse ja syö paljon lihaa.”

Samalla tavoin kuin meedialaiset kukistivat Babylonian ja tappoivat näiden kuninkaalliset yllättäen, niin myös bolsevikien kapina kukisti Venäjän tsaarin perheen. Karhun kääntyminen toiselle kyljelle kuvaa sen kääntymistä poliittisesti vasemmistolaiseen kommunismiin. Karhun paljon lihan syönti tarkoittaa ihmisten teurastamista ja Neuvostoliiton vainoissa kuolikin kymmeniä miljoonia. Venäjä tulee syömään myös lopunaikana paljon lihaa johtaessaan kansakunnat sotaan.

Neljäpäinen pantteri ja kanalinnun siivet

Coat_of_Arms_of_the_German_Empireranska

Daniel 7:6 “Ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta.”

Kuten Aleksanteri Suuri valloitti nopealla hyökkäystaktiikalla maat Egyptistä Intiaan, harjoitti myös Natsi-Saksa ennennäkemätöntä Blitzkrieg-salamasotastrategiaa. Saksalaiset kutsuivat niinikään panssarivaunujaan panttereiksi. Pantterin neljä päätä kuvaa Saksan historian neljää vaihetta:

-Pyhä saksalais-roomalainen valtakunta, 843-1806

-Saksan keisarikunta, 1871-1918

-Natsi-Saksa 1933-1945

-Euroopan unioni 1948-..

Kanalinnun siivet kuvaavat Ranskaa ja yhdessä nämä muodostavatkin nyt Euroopan unionin johtavat valtiot.

Neljäs valtakunta

Jalat

Daniel 7:7-8 “Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea. Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui.”

Neljäs valtakunta on uudistunut Rooman valtakunta, jolla on yksi jalka Euroopassa ja toinen Lähi-idässä. Tätä liittoa tulee johtamaan 10 valtiota tai siihen kuuluu 10 valtapiiriä. Sarvi kuvastaa valtaa, silmät valvontaa ja herjaava suu propagandaa ja Jumalan pilkkaa. Tämä valta on nousemassa parhaillaan. Kuten kymmenen varvasta ovat lyhyet, niin on tämänkin valtakunnan kesto lyhyt, täydessä vallassaan vain 3,5 vuotta eli ahdistuksen ajan loppu puolen.

Lue artikkelista Jesuiittojen Euroopan unioni, mitä profetaallisisa merkkejä voimme havaita petoksen kautta nousevasta supervaltiosta.

Viimeinen valtakunta

behold_he_comes_danny_hahlbohm__37713_zoom

Dan. 7:12-14 “.. minun katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan. Ja muiltakin pedoilta otettiin valta pois; niiden elämän pituus oli määrätty aikaa ja hetkeä myöten. Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen. Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.”

Viimeinen valtakunta joka maan päälle perustetaan, on Messias Jeesuksen tuhatvuotinen valtakunta. Samalla Antikristus ja Pedon valtakunta tuhotaan viimeistä myöten ja Jeesus hallitsee Jerusalemista käsin koko maailmaa. Raamatun mukaan pyhät eli Jeesuksen omat hallitsevat myös tänä aikana kaikkia kansoja. Aikaa kuvataan elpymisen ja ennallistamisen ajaksi luomakunnalle.

Johannes 3:16, 18 “Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s