Paavi Franciscus on panteisti

aptopix-philippines-pope-asia

Paavi Franciscus kertoi vuonna 2014 Vatikaanin tiedeakatemiassa alkuräjähdyksen synnyttäneen maailman ja evoluution ihmisen:

Kun luemme maailman synnystä Raamatun luomiskertomuksesta, otamme riskin kuvitella, että Jumala olisi taikuri. Että hänellä on taikasauva, jolla hän voi tehdä mitä vain. Mutta asia ei ole niin..

Luonnon evoluutio ei ole ristiriidassa luomisteorian kanssa, sillä evoluutio edellyttää kehittyvien asioiden luomista. -Paavi Franciscus

Paavin mukaan luomistyö edellyttäisi taikasauvaa, mutta aine itsessään voi silti synnyttää luonnonlakeja, materiaa ja monimutkaisia rakenteita. Paavi on siis panteisti, eli uskoo että Jumalan sijaan materiassa on jumaluus! Tunnettu tiede taas osoittaa, että

  1. energia on vakio; uutta energiaa ei synny luonnollisten prosessien kautta
  2. entropia (haje) voi kasvaa mutta ei koskaan vähetä; järjestys menee siis päin vastaiseen kuin mitä kehitysoppi esittää
  3. elämä syntyy aina elämästä; uutta informaatiota ei synny vaan olemassa oleva kopioituu
  4. informaation kopioinnissa syntyy virheitä; tämä johtaa lopulta kaiken sukupuuttoon, ei uuden tai paremman kehittymiseen.

Toisin sanoen, tunnettu evoluutio (muutokset perimässä) osoittaa päinvastaiseen kuin darvinistinen kehitysoppi esittää. Jesuiittojen narri Franciscus ei ole valitettavasti tietoinen siitä, että juuri luomakunta – fysiikan lait, kemialliset ja biologiset järjestelmät, geologia, matematiikan kieli jne. – todistavat Luojan suuresta luomistyöstä:

Room. 1:19-23 .. sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.

Myös monille kristityille asia tuntuu sekavalta, vaikka nykyinen luonnontiede perustuu juuri kristilliselle perinnölle. Artikkelissa 7 väärää tieteellistä väittämää tarkastellaan tämän ajan virheellisiä tieteen nimissä esitettyjä käsityksiä.

Lähteet:

Advertisements

One thought on “Paavi Franciscus on panteisti

  1. Pingback: Musta paavi Franciscus ja Vatikaanin pimeä sisäpiiri | BELTSASSAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s