Muslimi palvoo Baalia tietämättään

Saarn. 1:9 mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla.

Jo 400-luvulla eKr. historoitsija Herodotus todisti kaikkien uskontojen ja niiden riittien periytyvän Babylonian kantauskonnosta. Islam ei tee poikkeusta.

mosque-with-crescent

Muslimien pyhimmässä paikassa, Mekan Kaabassa pyhiinvaeltajat kiertävät mustaa kiveä suudellen sitä. Koraanin mukaan Abraham ja Ismael rakensivat temppelin Allahin palvontaan. Historiassa on kuitenkin selvää, ettei Abraham rakentanut Kaabaa (mm. Muslim and Christian Encounters, s. 136). Ismaelin jälkeläiset, varhaiset arabit rakensivat Kaaban kuun jumalalle, missä neliön muotoiseen temppeliin sijoitettiin musta meteoriitin pala. Sen kiertäminen ja suuteleminen oli yleinen tapa alueella jo ennen Muhammadia. Kaabassa palvottiin 360:ntä jumalaa, joista pääjumalana oli Hubal. Ennen Muhammadin ilmestyksiä ja julistusta hänen Qurash-heimossa palvottiin kuun jumala Hubalin lisäksi Al-Ilah-jumalaa yhtenä Kaaban 360:stä jumalasta.

360:sta jumalasta Kaabassa kaikkein tärkein oli Hubal, kuun jumala.. Se asetettiin Kaabaan ja siitä tuli mekkalaisten pääjumala.. -Concise Encyclopedia of Islam, s. 161

Hubal eli Hu-Baal kuun jumalan alkuperää ei ole vaikea päätellä, sillä se tulee suoraan babylonialaisesta Baal-pääjumalasta. Kuunsirppi symbolina liittyi jo babylonialaisten palvontamenoihin, sekä erityisesti Baalin assyrialaiseen muodon, Hadadin palvontaan.

baal

Baal, kuunsirppi sekä Baalin kolme tytärtä.

baal_h20 baal_h21 mvc500

Baaliin liitettiin usein kuunsirpin lisäksi tähti tai aurinko. Myös muinaisessa Egyptissä Horukseen liitettiin kuunsirppi ja aurinkoympyrä. Oikealla assyrialaisen Baalin vastineen, Hadadin tauruksen sarvi-aurinko-symboli.

Muhammadille ilmoitettiin ilmestyksissä, että Allah on Kaaban herra ja hän sai käskyn palvoa asunnon Jumalaa eli Kaaban jumalaa. Allah nousi Kaaban ainoaksi jumalaksi vasta Muhammadin miekkakäännytysten jälkeen. Muhammad ei kuitenkaan päättänyt kuun jumalan palvontaa, vaan Allah nimenä korvasi Hubalin, jota palvottiin edelleen Kaabassa kiertämällä ja suutelemalla uskottua kuukiveä. Hubal ja Allah ovat myös niminä käytännössä synonyymejä; Hu-Baal = Herra, al-Ilah = Jumala. Allahin yhtäläisyyden Baaliin voi myös havaita sen kolmessa tyttäressä, kuten Baalillakin oli (kuva ylempänä):

Suura 53:19-20 Oletteko sitten ajatelleet al-Latia ja al-Uzzaa ja Manatia, kolmatta ja viimeistä?

Kuun palvonta säilyi islamin symboliikassa, mistä se levisi moskeijojen katoille ja lippuihin:

islam _ baal

Muhammadin ilmestyksinä saama uskonto yhdisti käytännössä vain aikansa kulttuureja ja uskontoja. Tähän yhdistyi kreikkalainen filosofia, juutalais-kristillinen historia, katolilainen teologia ja paikalliset pakanauskonnot (babylonialaisen mysteeriuskonnon jatkajat). Näin muslimi palvoo yhä Baalia eli itseään Saatanaa. Muhammadin seuraajissa ei alkujaan ollut edes luku- tai kirjoitustaitoisia, minkä taidon heille opettivat vasta sotavangeiksi jääneet juutalaiset. Kömpelön matkimisen voi havaita esimerkiksi islamilaisesta kalenterijärjestelmästä:

Kuuvuodessa on 354 päivää ja se on siten auringon kierrosta hieman lyhyempi. 33 aurinkovuotta vastaa suunnilleen 34 kuuvuotta. Siksi kuukaudet siirtyvät vuodenaikojen suhteen.

Lähteet:

Advertisements

3 thoughts on “Muslimi palvoo Baalia tietämättään

  1. Pingback: Musta ja valkoinen Daesh | BELTSASSAR

  2. Pingback: Musta paavi Franciscus ja Vatikaanin pimeä sisäpiiri | BELTSASSAR

  3. Pingback: Islam – sodan, puutteen ja kuoleman uskonto | BELTSASSAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s