Faktoja joogasta

1. JOOGA LÄNSIMAISSA

jooga 1

Joogaharjoittelu ei ole terapiaa eikä sillä ole uskonnollista taustaa. -Liikuntakoulu Luhtavilla/ Lasten jooga

Jooga on levinnyt viime vuosikymmeninä länsimaihin kuntoutukseen, kouluihin, työpaikoille ja osaksi liikuntamuotoja. Sen kerrotaan lisäävän keskittymistä, ajattelukykyä, vartalon kiinteytta ja hyvinvointia. Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos suositteleekin alakoulun luokille alkuopetuksena satujumpan omaisena eri jooga-asentoja (soturiasento, kilpikonna-, silta-, kala-, koobra-, koira- ja kaariasennot), 3-4 luokille lisäksi aurinkotervehdyksiä sekä 5-6 luokilla tutustumista astangajoogaan [1]. Koululiikuntasuosituksissa ohjeistetaan 5-9 luokkien opetustavoitteisiin:

Joogafilosofiaan liittyy fyysisen terveyden lisäksi olennaisesti myös psyykkisen terveyden vaaliminen. Joogan avulla ihmisen on tarkoitus löytää sekä fyysinen että psyykkinen tasapaino. Varsinaista joogafilosofiaa ei kuitenkaan koulussa kannata kovin syvällisesti esitellä.

Myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon työntekijöille on järjestetty kristillisiä joogaretriittejä sielunhoidon nimellä hyvinvoinnin edistämiseksi [2]. Joogan yhteyttä uskonnolliseen harjoitteeseen yritetään kieltää, mutta se ei poista tosiasiaa, että jooga on osa hinduismia. Joogassa asanalla pyritään aktivoimaan chakra eli hindulainen hengellinen harjoite on aina joogassa läsnä.

Hinduismi on joogan sielu. -HindusimToday

Ei ole mitään hinduismia ilman joogaa eikä mitään joogaa ilman hinduismia. -George Alexander, intialainen tohtori

Jooga on hinduismia. -Subhas Tiwari, Hindu University of America-yliopiston professori 

Jooga johdattaa väistämättä ihmiset hinduismiin.. Jooga on uskonnollinen toimenpide ja uskonnollinen toiminto. Ei ole olemassa joogaa ilman hengellisiä elementtejä. -Rabi Maharaj, entinen guru

Useimmilla henkilöillä ja viranomaisilla on täysin naiivi asennoituminen joogaan, joka esiintyy länsimaissa lääketieteellisesti korrektina muotona. Tosiasiassa joogan leviäminen länsimaihin on hinduismin lähetystyön pitkällistä tulosta, minkä eturivin järjestönä toimii muun muassa lähetysorganisaatio Vishva Hindu Parishad. Hinduismin maailmankongressissa vuonna 1979 eräs puhuja julisti voitokkaasti:

Hinduismin lähetystyö lännessä on kruunattu fantastisella menestyksellä. Hinduismista on tulossa maailman johtava uskonto ja kristinuskon loppu lähestyy.

Intialainen transsendenttisen meditaation johtaja julisti vuonna 1981:

Meidän tehtävämme on uhmata sitä laajalle levinnyttä demonia, joka on kristinuskon takana.


2. JOOGAN HERRA

shiva

Jooga pohjautuu myytteihin Shivasta, joka on hindulaisuudessa Joogan herra. Shiva on androgyyni (puoliksi mies ja nainen), joka kuvataan useimmiten kolmikärjen, härän ja käärmeen kanssa meditoimassa. Shivan käärmevoimaa kutsutaan kundaliiniksi, mikä pyritään vapauttamaan joogan ja meditaation avulla muodostamaan kolmannen silmän, Shivan symbolin. Joogan lääketieteellinen instituutti kirjoittaa:

Tärkeää on korostaa tässä, että kaikki perinteiset joogamuodot tietoisesti työskentelevät kundalinivoimalla. Tarkoitus perinteisessä joogassa on, huolimatta siitä, miksi sitä kutsut, on nostattaa kundalini ja kehittää täysi potentiaalisi ihmisenä.

Joogassa ruumiillinen aspekti, joka käsittelee ruumiin, liikkeiden, ajatusten ja hengitysten kontrolloimista, on ainoastaan työkalu hengellisen tarkoituksen saavuttamiseksi. Jooga johdattaa meditaatioon fyysisillä harjoituksilla, jonka erityisessä tyhjässä ja hiljaisessa mielentilassa pyritään saavuttamaan korkeampi tietoisuuden aste – kolmas silmä – ja tulemaan yhdeksi universaalin tietoisuuden – Brahman kanssa. Jooga tarkoittaa juurikin tätä; tulla yhdeksi. Mantra on yksi joogan tekniikoista, missä tiettyä sanaa toistamalla pyritään ohittamaan ihmisjärki ja harkinta ja sulautumaan osaksi panteismia. Meditaation tai mantran “kristillistäminen” ei sulje pois niiden vaikutusta, sillä tekniikoiden päämäärä on sama. Jooga on siis vain yhtä tarkoitusta varten; tulla käärmevoimalla yhdeksi jumaluuden kanssa.

jooga 2 valmis

Yllättävää, että joogan asanoihin liitetään 666-käsimerkki.


3. JOOGAN JA MEDITAATION MIELENTERVEYDELLISET SEURAUKSET

Lillhagenin sairaalan ylilääkäri Bo G. Johnson kirjoitti Göteborgs Posten-lehdessä vuonna 1984 seuraavasti:

Meditaatio ja joogaharjoitukset ovat useammassa tapauksessa johtaneet psyykkisiin sairauksiin – sairaustiloihin, joissa esimerkiksi psyykenlääkkeillä ei ole minkäänlaista vaikutusta.

Artikkelissa Johnson tarkasteli erityisesti yhtä tapausta, jota hän oli seurannut läheltä. Se koski 27-vuotiasta opiskelijamiestä, joka oli kokeillut rentoutumista chakrameditaation eli kundaliinimeditaation avulla. Miehellä ei ollut sosiaalisia ongelmia tai minkään aineen väärinkäyttöä, mutta kuunneltuaan meditaatioharjoituksen kasetilta seitsemän kertaa hän hakeutui hoitoon psyykkisten ongelmien takia. Harjoituksen aikana mies oli kokenut, kuinka jonkinlainen energia oli täyttänyt ruumiin. Energiavirtaus oli noussut hitaasti selkärankaa pitkin päähän asti, jossa se oli ikäänkuin räjähtänyt. Hindulaisuudessa ilmiötä kutsutaan kundaliininousuksi, jolla pyritään saavuttamaan joogassa tietoisuuden lisääntyminen. Mies koki myös näkyjä, missä käärmeitä nousi ylöspäin nivusista yrittäen purra häntä kasvoihin.

Ylilääkäri Bo G. Johnsonin mukaan paranormaalit ilmiöt jatkuivat vaiheeseen, missä nuori mies koki jonkinlaisen pimeän aineen tunkeutuvan hänen ruumiseensa aiheuttaen tälle kuolemantuskaa. Unissa mies koki myös usein jonkin pahan olennon hyökkäävän häntä kohti. Johnsonin mukaan hoidosta tai lääkkeistä psykiatrisella osastolla ei ollut vaikutusta mieheen. Johnson on tavannut useita henkilöitä, joilla on ollut samoja kokemuksia ja jotka ovat jatkuneet jopa 14 vuoden ajan meditaation lopettamisen jälkeen. Ruotsalaiset ja tanskalaiset tutkimukset paljastavat, että jopa yksinkertaiset rentoutumisharjoitukset ovat tuoneet samanlaisia paranormaaleita ilmiöitä [3].

kundaliini

Joogalla ja kabbalan seksikultilla on paljon yhteistä, kuten myös Shivalla ja Baphometilla.

Joogan käsittäminen uskontovapaana ei ole vain tiedon puutetta, vaan myös erittäin naiivia. Hinduismin tunkeutuminen kristilliseen kulttuuriin on osa suurta nihilismiä, joka pyrkii muuttamaan kristilliset käsitykset ja arvot länsimaista. Pahimmassa tapauksessa joogaharjoitukset voivat johtaa paranormaaleihin ilmiöihin, joiden taustalla vaikuttavat Raamatun mukaan demonihenget. Siksi onkin tärkeä vastustaa tämän ilmiön leviämistä omaan toimintaympäristöön ja varsinkin lasten piiriin.

Lähde:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s