Ortodoksien Pokrova ja Semiramis-kultti

Icon_03050_Pokrova_Bogorodicy._Seredina_XVII_v._Ukraina

Lokakuun 1. päivänä ortodoksinen kirkko viettää Pokrovaa eli Jumalansynnyttäjän suojelusjuhlaa. Juhlassa lausuttava ylistysveisu kiteyttää kirkon mukaan juhlan teologian:

Ylistämme Sinua, kaikkein pyhin Neitsyt, ja kunnioitamme Sinun jaloa suojelustasi, sillä pyhä Andreas näki sinut ilmassa rukoilevana puolestamme Kristusta.

Kirkon mukaan Jumalansynnyttäjä ei ole taivaan kuningatar, mutta jatkaa Jumalansynnyttäjän kuolonuneen nukkumisen juhlassa sekavaa teologiaansa:

Elämän lähde pannaan hautaan ja hautakammio tulee taivaan portiksi.

Tämä teologia juontaa suoraan juonensa ensimmäisen sivilisaation ja ihmishallitsijan ajoille. Baabelin kuningas Nimrodin kuoltua tämän äiti-vaimo Semiramis koroitti itsensä taivaan kuningattareksi ja väitti Tammus-poikansa ja Nimrodin olevan sama aurinkojumala. Näin alkoi kaikissa uskonnoissa vaikuttanut äiti-lapsi-kultti, mikä väärensi jo Genesiksessä (3:15) annetun ennustuksen Messiaan tulosta.

240px-Byzantinischer_Mosaizist_um_1000_002

Konstantinus Suuri kuvattuna pakanallisen aurinkokehän sisällä.

Ortodoksisen ja katolisen kirkon juuret ovat Rooman keisari Konstantinus Suuren valtakaudessa, missä tämä lakkautti kristittyjen vainot ja muutti Venus-Apollo-kultin Neitsyt Maria-Jeesus-kultiksi. Pakanallisia traditioita ei suinkaan lakkautettu vaan ne jatkuivat Raamatullisilla elementeillä. Konstantinus itse piti itseään Kristuksen sijaisena, mistä juontuu Pontifex Maximuksen eli paavin virka.

Katolinen kirkko sisälsi katekismukseensa vielä suoremmin babylonialaisen äiti-lapsi-kultin, eikä ortodoksinen kirkkokaan siltä välttynyt. Vasta uskonpuhdistajien aikaan noustiin kumoamaan pakanatraditioita valhekristillisyydestä.

Rakkaasta Mariasta on tehty Rooman kirkossa epäjumala. -Martin Luther

Mutta miksi on merkittävää, että katolinen ja ortodoksinen kirkko pitävät kiinni taivaan äiti-opistaan?

Ilmestyskirjassa kerrotaan Suuresta Babylonista – naisesta, joka makaa kuninkaiden kanssa ja kutsuu itseään kuningattareksi. On siis ilmeistä, että uskontojen ympyrä sulkeutuu ajan lopussa siihen, mistä se on alkanutkin. Maailmassa on lukematon määrä uskontoja ja monet tuntuvat olevan hyvinkin ristiriidassa toisiinsa nähden. On kuitenkin yksi ilmiö, mikä kykenee yhdistämään suuret uskonnot yhdeksi suureksi Babyloniksi; Semiramis-kultti.

Esimerkiksi Koraanissa 19. suura on nimetty Marialle:

Suura 19:74-75 Ja muista enkelin sanat Marialle: He sanoivat: “Jumala on valinnut sinut. Hän on puhdistanut sinut ja ylentänyt naissuvun yläpuolelle.” Messias, Marian Poika, ei ollut enempää kuin apostoli: muut apostolit kuolivat ennen häntä. Hänen äitinsä oli pyhä nainen.

Tästä syystä erityisesti paavi ja katolinen kirkko harjoittaa ekumeniaa – pyrkimystä yhdistää koko maanpiiri Suureksi Babyloniksi – eikä ainoastaan kristikunnan sisällä, vaan kaikkien suurten uskontokuntien välillä. Tässä suhteessa myös ortodoksinen kirkko on lipumassa kohti Ilmestyskirjan kuvaamaa hengellistä porttoa. Ortodoksinen kirkko rakentaa myös teologiansa Maria-ilmestyksille, mitkä ovat Raamattuun nähden erittäin kyseenalaisia. Ilmestyksistä voi lukea esimerkiksi täältä.

Lue myös:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s