Raamatun luotettavuus

Monia kalvaa epäusko Raamatun luotettavuudesta. Suuret kirkotkin ovat hylänneet Raamatullisen auktoriteetin ja valinneet puolensa valtavirtakulttuurista. Mutta koska Raamatun henkilöt, paikat, kronologia ja tapahtumat ovat kerta toisensa jälkeen osoittautuneet historiallisesti todellisiksi, on Raamattu hyvin erinlainen pohja elämänkatsomukselle kuin muut.

“Raamattu on kirja jonka kaltaista kukaan ihminen ei voisi itsessään kirjoittaa tai jonkalaista ihminen ei kirjoittaisi vaikka voisikin.”

Sisällys:

1. Historiallinen luotettavuus

• Arkeologiset löydöt

• Veden paisumus

• Sukuluettelot

2. Profetaallinen luotettavuus

• Ennustukset Messiaasta

• Ennustukset lopun ajasta

• Kuvaukset luomakunnasta

• Numerologia todistaa

3. Inhimillinen kuvaus ihmisestä

4. Havainnot luonnosta

1. HISTORIALLINEN LUOTETTAVUUS

Arkeologiset löydöt

Israelin valtion julistuksen ja juutalaisten paluumuuton jälkeen on löytynyt jatkuvasti uusia arkeologisia löytöjä Raamatun ajoilta. Yksi arvostetuimmista arkeologeista, William F. Albright totesi seuraavasti:

“Merkittävä 18. ja 19. vuosisadan koulujen Raamattuun kohdistama skeptisyys, jonka kaltaista esiintyy vieläkin, on kerta toisensa jälkeen osoittautunut aiheettomaksi. Löydös toisensa jälkeen on vahvistanut lukemattomien yksityiskohtien oikeellisuuden ja nostanut Raamatun arvostusta historiallisena tietolähteenä.”

Seuraavassa on muutamia arkeologisia löytöjä Raamatun ulkopuolisista lähteistä, todistamaan Raamatun historiallista luotettavuutta:

Aadam ja Eeva

Mesopotamiaan 2200 eKr. ajoittuva sinetti, mihin on kuvattu Aadam, Eeva, puu sekä käärme. Tarina kulkeutui useassa muinaisessa kulttuurissa.

dr10

Antediluviaaniset patriarkat

Sumerialainen listaus erittelee kahdeksan kuningasta ennen vedenpaisumusta. Nämä hallitsijat viittaavat kahdeksaan patriarkkaan Aatamin ja Nooan välillä. Kuten Raamatun patriarkat, elivät myös sumerialaisessa listassa kuninkaat pidempään ilmastosta johtuen (myöhempänä lisää).

sumerian-king-list

Nooan arkki

Araratin Masher-vuorelta paljastui maanjäristyksessä Nooan arkin Raamatun kuvaamat mitat täyttävä laivan muoto, josta tutkijat, kuten Ron Wyatt varmistuivat sen olevan Nooan arkki. Laivan muodon kairausnäytteistä on löytynyt laminoitua puuta ja käsin muotoiltua metallia. Arkin läheisyydestä on löytynyt myös 12 ajoankkuria, joihin on kaiverrettu muinaisia merkkejä. Seppo Tuominen on kirjoittanut suomenkielisen kirjan aiheesta, Nooan arkki, mullistava laivalöytö Araratin vuoristossa (1995).

noah-ark-grass

Baabelin torni

Etemenankin zikkurat-tornin uskotaan olevan Baabelin torni, jonka ihmiskunnan ensimmäinen hallitsija Nimrod rakennutti Sineariin. Alueella on kolmisenkymmentä zikkurat-tornia kaiken kaikkiaan. Babylonista on tehty muitakin löytöjä, jotka ajoittuvat Nimrodin aikaan.

ZigguratEanna2

Sodoman ja Gomorran

Sodoman, Gomorran ja muutama muu lakeuden kaupunki on löydetty Kuolleenmeren läheisyydestä, missä maa koostuu 90%:sti rikistä eli tulikivestä, millaista ei luonnosta tavata mistään muualta. Arkeologit ovat löytäneet tuhkan seasta kaupunkien rakennelmia.

sodoma ja gomora

Joosef

Egyptistä on löydetty vanhoja rahoja, missä mainitaan Joosef, egyptiläisellä nimellään Saba Sabani. Kolikoissa on myös viitteitä Joosefin noususta korkeimmaksi virkamieheksi heti Faaraon alle. Tutkijat uskovat Joosefin olleen egyptiläisissä historiankirjoituksissa nimellä Imhotepia. Faarao Djoser kuvaili myös seitsemän vuoden nälänhätää kiveen hakatussa kirjoituksessa.

Stele Of Famine

Egyptin kymmenen vitsausta

Ipuwer-papyrus sijoittuu 1800-1600 eKr. eli juuri Mooseksen aikaan, ja siinä kuvataan kymmentä vitsausta egyptiläisten näkökulmasta.

ipuwer

Kuningas Daavid

Syyrialaisten rakentamassa muistomerkissä mainitaan Daavidin huone. Kuvassa on palanen merkkiä. Kuningas Daavidin palatsi löydettiin myös vastikään Saaraimista.

saul

Jeesus Nasaretilainen

Jeesus mainitaan yli 30 kristillisessä ja ei-kristillisessä historian kirjoituksessa. Roomalaisista historioitsijoista Jeesuksen mainitsee Suetonius, Tacitus, Velleius Paterculus ja Dio Cassius. Juutalaisista Jeesuksen mainitsee mm. aikansa merkittävin historioitsija Josphus Flavius. Juutalaisten toimesta asiasta on kirjoitettu luultavasti paljon enemmän, mutta suuri määrä kirjoituksia tuhoutui 70 jKr. Jerusalemin tuhoutumisessa.

Evankeliumit

Evankeliumien tekstien säilymisestä on myös vahvaa todistusaineistoa. Kun suurin osa säilyneestä antiikin kirjallisuudesta on vain muutaman muinaisen käsikirjoituksen varassa, Uuden Testamentin teksteistä on olemassa noin 24 000 käsikirjoitusta eri kielillä eri aikoina ja eri paikoissa. Siinä missä antiikin kirjallisuuden säilyneet käsikirjoitukset ovat peräisin 500–1500 vuotta alkuperäistekstin kirjoittamisen jälkeiseltä ajalta, Uuden Testamentin käsikirjoituksia on säilynyt ajalta, joka on vain sukupolven päässä alkuperäiskirjojen kirjoittamishetkestä.

Kaikenkaikkiaan Raamattu voidaan todeta hyvin luotettavaksi historialliseksi teokseksi, jonka “ristiriidat” paljastuvat koko ajan enemmän tulkintavirheiksi uusien arkeologisten löytöjen perusteella. Arkeologi Eero Junkkaala totesi Raamatusta seuraavasti:

“Miltä Raamattu siis näyttää tämän tutkimuksen valossa? Yleiskuva on täysin selvä: olemme tekemisissä historiallisen kirjan kanssa.. Raamattu on siis osa Lähi-idän todellista historiaa.“

Veden paisumus

Noah-Ark-12

Evolutionistit pitävät vedenpaisumusta vain vanhana myyttinä eivätkä suostu edes keskustelemaan aiheesta. Se johtuu niistä tosiasioista, että

• muinaiset kulttuurit tunsivat ympäri maailmaa tarinan vedenpaisumuksesta ja arkista

• maakerrostumat viittaavat lyhyeen katastrofiin eikä pitkiin jääkausiin

• vedenpaisumus sopii selittäjäksi laumoittain jäätyneille mammuteille ja vuorten huipuilta löydetyille merenelävien fossiileille

• Nooan arkki on löydetty Araratin vuoristosta Turkista.

Geologit löysivät vähän aikaa sitten havaintoja valtavan suuresta maanalaisesta vesimassasta, joka on varastoitunut lähes 700 kilometrin syvyydessä sijaitsevaan mineraalikerrokseen. Tutkijoiden mukaan on kyse kolme kertaa niin suuresta määrästä kuin kaikissa maanpäällisissä merissä on yhteensä vettä. 3000 vuotta sitten kirjoitettu Sananlaskujen kirja kertoo Raamatussa seuraavasti:

San. 30:4 “Kuka on noussut taivaaseen ja astunut sieltä alas? Kuka on koonnut kouriinsa tuulen? Kuka on sitonut vedet vaipan sisään? Kuka on kohdalleen asettanut maan ääret kaikki? Mikä on hänen nimensä ja mikä hänen poikansa nimi, jos sen tiedät?“

1 Moos. 7:11 “Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat.“

1 Moos. 8:2 “Ja syvyyden lähteet ja taivaan akkunat sulkeutuivat, ja sade taivaasta taukosi.“

Yleinen iva Raamatusta satukirjana kohdistuu usein juuri vedenpaisumukseen. Naturalistit ovat pitäneet Raamatun “virheenä” juuri sitä, ettei meren syvyyksissä ole vesilähteitä. Jälleen kerran Raamattu osuu oikeaan, yli 3000 vuotta vanhassa kirjoituksessa, kun tiede todisti nämä syvyyden lähteet todellisiksi.

Toinen Raamattuun kohdistuva iva koskee ennen vedenpaisumusta eläneiden korkeita ikiä. Raamattu ilmoittaa ihmisiän olleen yli 900 vuotta alussa. Tutkijat ovat havainneet, että maanpinnalla elävä kilpikonna elää korkeintaan 40 vuotiaaksi, kun taas meressä elävä vastaava laji elää jopa muutaman sata vuotta. Tämä johtuu avaruussäteilystä, mikä tuhoaa soluja. Astronauteilla on tätä varten erityinen puku suojaamaan haitalliselta säteilyltä. Tutkijat ovat myös ymmärtäneet, että ennen vedenpaisumusta maapalloa peitti taivaan yläkerroksissa vesikerros, joka esti haitallisen avaruussäteilyn pääsyn maan ilmakehään. Katsotaan mitä Raamattu kertoo:

1. Moos. 1:6 “Ja Jumala sanoi: Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä.”

Kuudenneksi ensimmäisessä jakeessa Raamatussa kerrotaan, että meren ja vesivaipan välissä oli ilmakehä.

1 Moos. 7:11 “..sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat.“

Vedenpaisumuksessa syvyyden lähteet ja taivaan akkunat täyttivät maan vedestä. Juuri silloin vesivaippa satoi maanpäälle pois suojaamasta ilmakehää, minkä seurauksena ihmisen ikä on alentunut huimasti. Kun maata ympäröivä vesivaippa syöksyi maahan, syntyi valtava alipaine, mikä jäädytti pohjois- ja etelänavan. Tästä seurasi mannerlaattojen liikkuminen, muodostaen pienempiä mantereita. Jäätyneille navoille on jäänyt todisteena yhdestä alkumantereesta pakastuneita kasveja ja eliöitä aina tropiikista asti.

Nooan arkki

noah-ark-grass

1. Moos. 8:4 “Niin arkki pysähtyi seitsemäntenä kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, Araratin vuorille.”

Juuri kuten Raamattu kertoo, arkki pysähtyi Araratin Masher-vuorelle Turkkiin. Se paljastui ensimmäisen kerran vuoden 1948 toukokuun puolessa välissä, ja merkittävää on että Israelin valtio julistautui itsenäiseksi 14.5.1948. Tutkijat, kuten Ron Wyatt vakuuttuivat laivan muodon olevan Nooan arkki, vertailtuaan mittaustuloksia Genesiksessä annettuihin mittoihin. Artikkelissa Niinkuin oli Nooan päivinä.. kerrotaan tarkemmin löydöstä ja sen merkityksestä.

Sukuluettelot

chronological

Aikaan sovitettu sukuluettelo Aadamista Jeesukseen. (klikkaa suuremmaksi)

Raamatun sukuluettelot ovat käsittämättömän tarkkoja ja niistä on kyetty kartoittamaan ihmiskunnan ikä ja vaiheet. Raamatussa kerrotaan sukuluettelo Jeesuksesta aina Aadamiin asti. Tieteelliset havainnot, ottamatta huomioon darwinistista ennakko-olettamusta, tukevat hyvin Raamatun kronologiaa. Tieteessä puhutaankin osuvasti mitokondrio Eevasta viitaten yhteiseen kantaäitiin.

On myös geneettisesti tutkittu, että ihmiskunta on kulkenut pullonkaulan läpi periytyen hyvin pienestä joukosta ihmisiä. Raamatun mukaan ihmiskunta polveutuu Nooan pojista Seemistä, Jaafetista ja Haamista, joiden sukujen alueellinen leviäminen näyttää kutakuinkin tältä:

Nooan pojat

2. PROFETAALLINEN LUOTETTAVUUS

Ennustukset Messiaasta

YeshuaMount

Kirjoitusten ydinsanoma on ennustukset Messiaasta, joka pelastaa ihmiskunnan. Toisin kuin muissa uskonnoissa, messiaista ainoastaan Messias Jeesusta edelsi huikea määrä ennustuksia, jotka Hänen tuli täyttää pilkulleen. Vanhan testamentin kirjoitukset ovat historiallisessa mielessä olleet olemassa varmasti ainakin 200 vuotta ennen Messiaan tulemusta Kuolleenmeren kääröjen ja Septuagintan käännösten ansiosta. Seuraavassa on muutamia (huom. murto-osa) ennustuksia Messiaasta, jotka Jeesus täytti:

Messiaan syntymä

• 1. Moos. 3:15 Syntyi naisen siemenestä (Matt. 1:18)
• 1. Moos. 12:3 Abrahamin jälkeläinen (Matt. 1:1-16)
• Jes. 7:14 Häntä kutsutaan Immanueliksi – Jumala meidän kansamme (Matt. 1:23)
• Jes. 8:3 Hänen äitinsä ennustaisi (Luuk. 1:46-48)
• Miik. 5:2 Hän oli ennen kaikkea ja on iankaikkinen (John 1:1)
• Miik. 5:2 Syntyi Bethlehemin kaupunkiin (Matt. 2:1)
• Jer. 23:5 Kuningas Daavidin jälkeläinen (Matt. 1:6)
• Jer. 31:15 Syntymää seurasi suuri itku ja suru lasten kuolemasta (Matt. 2:16)
• Tuom. 13:5 Häntä kutsuttaisiin Nasiiriksi, suom. Nasaretilainen (Matt. 2:23)
• Jes. 52:7 Hänen nimensä olisi Pelastus, hepr. Yeshua, suom. Jeesus (Matt. 1:25)
• Ps. 72:10 Kuninkaat toivat hänelle lahjoja (Matt. 2:11)
• Jes. 7:14-17 Assyyria ja Samaria tuhoutuivat ennen kuin hän oli 12 vuotias

Messiaan elämä

• Ps. 2:7 Jumalan Poika (Matt. 3:17)
• Jes. 42:1 Jumala mielistyi Häneen (Matt. 3:17)
• Mal. 4:5-6 Johannes oli hänen edelläkävijä Elian hengessä (Luuk. 1:17)
• Jes. 40:3 Hänen edelläkävijä julisti tien valmistamisesta (Matt. 3:3)
• 5. Moos. 18:15 Hän on Mooseksen kaltainen profeetta (Matt. 2:15)
• Jes. 9:1-2 Hän aloitti ei-juutalaisessa Galileassa (Matt. 4:15)
• Ps. 118:22 Hän on kivi, jonka rakentajat hylkäsivät (Matt. 21:42)
• Jes. 53:3 Hänen omansa hylkäsivät Hänet (Matt. 21:42)
• Sak. 9:9 Hän on kuningas, joka tuli aasintammalla Jerusalemiin (Sak. 9:9)
• Ps. 78:2 Hän puhuu vertauksin (Matt. 13:10)
• Jes 35:5-6 Hän paransi sokeat, kuurot ja rammat (Matt. 11:5)
• Dan. 9:24 Saapui oikeana päivänä Jerusalemiin (483 vuotta, Neh. 2:1-8) (Luuk. 19:42-44)
• Ps. 41:9 Ystävänsä petti Hänet (Joh. 13:21)
• Sak. 11:12 Hänet myytiin 30 hopearahasta (Matt. 26:15)
• Sak. 13:7 Hänen opetuslapsensa hylkäsivät Hänet (Matt. 26:56)
• Sak. 11:13 Hänestä maksettu 30 hoperahaa heitettiin temppelin lattialle (Matt. 27:5)

Messiaan kuolema

• Jes. 29:13 Kansa pidättäytyi perinnäissääntöihin eikä uskonut Häneen (Matt. 15:8-9)
• Jes. 6:9-10 Häntä ei kuultu, ymmärretty tai nähty (Matt. 13:14-15)
• Jes. 53:10-12 Oli uhrina ja palvelijana monille seuraajillensa (Mark. 10:45)
• 1. Moos. 22:8 Jumalan tarjoama uhrikaritsa (Joh. 1:29)
• Jes. 53:7 Vaikeni syytösten edessä (Matt. 27:14)
• Jes. 53:4 Kantoi sairaudet päällänsä (Matt. 8:16-17)
• Jes. 50:6 Häntä lyötiin, pilkattiin ja Hänen päälleensä syljettiin (Matt. 27:26-30)
• Jes 53:12 Rukoili pahantekijöiden puolesta (Luuk. 23:34)
• Dan. 9:26 Hänet teloitettiin, mutta ei itsellensä (Matt. 20:28)
• Jes. 53:12 Hänet teloitettiin rikollisten kanssa (Luuk. 22:37)
• Ps. 69:21 Hänelle annettiin hapaanviiniä juotavaksi (Matt. 27:34)
• Ps. 22:1 Huusi: ”Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?” (Matt. 27:46)
• Aam. 8:9 Pimeys keskellä päivää (Matt. 27:45)
• Ps. 34:20 Hänen luunsa ei murtunut (Joh. 19:33)
• Sak. 12:10 Hänet lävistettiin (Joh. 19:34)
• Jes. 53:9 Hänet haudattiin rikkaiden joukkoon (Matt. 27:57-60)

Messias ylösnousemus ja seuraajat

• Ps. 16:10 Hän nousi kuolleista (Mark. 16:6)
• Ps. 68:18 Nousi ylös Jumalan luo (Luuk. 24:51)
• Jer. 31.31 Uusi liitto, joka korvaa vanhan liiton (Luuk. 22:20)
• Jes. 60:3 Kansakunnat kääntyivät seuraamaan Häntä (Matt. 28:19)
• Joel 2:28 Pyhän Hengen vuodatus (Apt. 2:4
• Dan. 9:26 Temppeli tuhottaisiin Hänen tulemisensa jälkeen.

Ennustukset lopun ajasta

Raamatun profetiat kattavat koko ihmiskunnan historian. Encyclopedia of Biblical Prophecy-kirjan mukaan Raamatussa on 1817 ennustusta, mikä on 27% koko kirjoituksesta, ja niistä yli 80% on toteutunut tähän menessä. Viimeisen sadan vuoden aikana ihmiskunta on elänyt erityistä aikaa monessa suhteessa. Raamattu ennusti/ ennustaa seuraavia tapahtumia:

• Tieto ja matkustaminen on lisääntynyt valtavasti (Dan. 12:4)

• Kansakunnat ajautuvat ennennäkemättömään sotaan (Matt. 24:7)

• Luonnonmullistukset lisääntyvät valtavasti (Matt. 24:7)

• Israelin valtio perustetaan ja juutalaiset muuttavat takaisin luvatulle maalleen (Matt. 24:32, Jes. 11:11, Hes. 36:33-34)

• Maailma yhdentyy ja kaikki hallitukset antavat vallan globaalille hallinnolle (Ilm. 16:14)

Kuvaukset luomakunnasta

Jumalattomat ovat pilkanneet Raamattua epätieteellisenä, vaikka se on sisältänyt tuhansia vuosia samoja tietoja, joita tiede on vasta jopa viimeisten vuosikymmenien aikana havainnut. Yksi ihmeellisimmistä kirjoista tämän suhteen on 4000 vuotta vanha Jobin kirja, joka sisältää kymmenittäin faktoja universumista, joita Jobin aikana olisi mahdotonta ollut käsittää ilman Jumalallista yliluonnollista viisautta. Job muun muassa kuvailee, kuinka

• Maailmankaikkeudella on alku

Job 38:4 ”Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.”

• Maa on pallo

Job 26:10 ”Hän on vetänyt piirin (hepr. chuwg=pallo) vetten pinnalle…”

• Maata ympäröi avaruus

Job 26:10 ”Hän on vetänyt piirin… siihen missä valo päättyy pimeään.”

• Maaplaneetta on ollut aluksi veden peittämä

Job 38:8-9 ”Ja kuka sulki ovilla meren, kun se puhkesi ja kohdusta lähti, kun minä panin sille pilven vaatteeksi ja synkeyden kapaloksi…”

• Maailmankaikkeus laajenee kokoajan

Job 9.8 ”Hän yksin levittää taivaat…”

• Avaruus on tyhjiö ja pohjoisessa on valtava aukko

Job 26:7 ”Hän venyttää pohjoisen tyhjän päälle…”

• Maa on tyhjiössä painovoiman varassa

Job 26:7 ”…ja maa riippuu tyhjän päällä.”

• Seulaset muodostuvat ryhmittymistä ja Orion levittäytyy

Job 38:31 ”Osaatko sinä solmia yhteen Seulasten tähdet tai avata Orionin siteet?”

• Tähdet liikkuvat

Job 38:32 ”Osaatko tuoda ajallaan esiin eläinradan tähdet, sinäkö talutat Leijonaa ja sen pentuja?”

• Maan vaippa on tuliperäinen

Job 28:5 ”Maasta kasvaa leipä, mutta maan uumenet mullistetaan kuin tulen voimalla.”

• Ilma ei ole painotonta

Job 28:25 ”Niin että hän antaa tuulelle hänen painonsa ja vedelle hänen mittansa.”

• Meren pohjasssa vesilähteitä

Job 38:16 ”Oletko astunut alas meren lähdesuonille asti …?”

• Meressä on syviä kanjoneita

Job 38:16 ”Oletko … kulkenut syvyyden kuilut?”

• Veden kiertokulku.

Job 36:27-28 ”Hän kokoaa vedenpisarat; ne vihmovat virtanaan sadetta, jota pilvet vuodattavat, valuttavat ihmisjoukkojen päälle.”

• Jääkausi

Job 38:28-30 ”Onko sateella isää? Kuka on saanut aikaan kastepisarat? Kenen kohdusta jää on tullut? Kuka on synnyttänyt taivaan huurteen? Vesi kätkeytyy kuin kiven alle, syvyyden pinta sulkeutuu.”

• Fysiikan lait

Job 28:25-27 ”Kun hän antoi tuulelle voiman ja määräsi mitalla vedet, kun hän sääti lain sateelle ja ukkospilvelle tien, silloin hän sen näki ja ilmoitti, toi sen esille ja sen myös tutki.”

• Valo jakautuu spektriksi

Job 38:24 ”Mitä tietä jakaantuu valo ja itätuuli leviää yli maan?”

• Valo voi kuljettaa ääntä

Job. 38:35 ”Taidatko lähettää salamat menemään, niin että sanovat sinulle: ’Katso, tässä olemme’?”

• Valo on liikettä

Job 38:19-20 ”Tunnetko sinä tien valon kotipaikalle… Sinäkö tuot valon maan ylle, sinäkö opastat sen takaisin majaansa?”

• Pimeä energia

Job 38:19 ”… tunnetko paikan, jossa pimeys asuu?”

• Ihmisen ruumis on maan tomussa olevista 28 alkuaineesta

Job 10:9 ”Muista, että Sinä olet muovaillut minut niinkuin saven, ja nyt muutat minut tomuksi jälleen.”

• Ihminen on jo kohdussa ihminen

Job 10:8-11 ”Sinun kätesi ovat minut luoneet ja tehneet… Etkö sinä valanut minua niinkuin maitoa ja juoksuttanut niinkuin juustoa? Sinä puetit minut nahalla ja lihalla ja kudoit minut luista ja jänteistä kokoon.”

• Luolamiehet (karkoitetut)

Job 30:5-6 ”Heidät karkoitetaan ihmisten parista; heitä vastaan nostetaan hälytys niinkuin varasta vastaan. Heidän on asuttava kaameissa rotkoissa, maakoloissa ja kallioluolissa.”

• Dinosauruksen anatomia (sauropodi)

Job 40:15-18 ”Katso Behemotia, jonka minä loin niinkuin sinutkin; se syö ruohoa niinkuin raavas. Katso, sen voima on lanteissa, sen väkevyys vatsalihaksissa. Se ojentaa jäykäksi häntänsä kuin setripuun, sen reisijänteet ovat lujiksi punotut. Sen luut ovat niinkuin vaskiputket, sen nikamat niinkuin raudasta taotut.”

Numerologia todistaa

Lisäksi Raamatun alkutekstiin liittyy mielenkiintoinen seikka, koska heprean ja kreikan kirjaimilla on kullakin oma lukuarvonsa, eli jokainen sana on kaksitasoinen kielellisellä ja matemaattisella tasolla. Venäläinen tiedemies Ivan Panin osoitti tutkimalla numeroarvoja Raamatusta, kuinka se on ihmiselle mahdoton suunnitella, ja täten jumalallinen. Panin muun muassa esitti, kuinka seitsenluku on sisällytetty Raamatun teksteihin kuten setelirahoihin on lisätty erilaisia sinettejä vesileimoista metallilankoihin saakka, sen alkuperäisyyden ja väärentämättömyyden varmistamiseksi. Esimerkkejä tästä on

• ihmisen fysiologia, joka on suuressa määrin mukautunut seitsemän rytmiin

• naisen kuukautiskierto, joka perustuu 4 x 7 eli 28 päivän aikatauluun

• ihmisen pulssi, joka noudattaa seitsemän päivän viikkorytmiä siten, että pulssi hidastaa seitsemänneksi päiväksi; Jumala itsekin sanoo levänneensä seitsemäntenä päivänä ja siunasi sen

• ihmisen ruumis, joka on muodostettu 4 x 7 eli 28:sta maan tomun elementistä

• auringon valo hajautuu prismassa seitsemään eri väriin

Messiaan nimen numeroarvot

Illustration of a globe

Laskettaessa Messiaan nimistä Herra (κυριος), Jeesus (Ιησους) ja Kristus (Χριστος) kirjainten numeroarvot, saadaan laskutoimitus 800 + 888 + 1480 = 3168

• 31,680 mailia on maapallon kehä.

• 31,680 vakomittaa on maapallon säde.

• 3168 saadaan, kun jaetaan piillä (3.1416) ympyrä, jonka halkaisija on keskiarvo kaikkien yhdeksän planeetan etäisyyksien summasta (9,954) ilman nollia.

• 3168 saadaan luvuksi, kun jaetaan maan etäisyys mailia auringosta (589,248 miljoonaa tuuma) ja valonnopeudella (186,000 mailia/sekunti).

• 3,618 miljoonaa mailia on Kuun kehä.

• 316,800 miljoonaa mailia on Auringon halkaisija.

• 31680 mailia on maapallo neliön sisässä (4x halkaisija 7920 mailia)

• 316800 jalkaa on ihmisen elintila eli 50 mailia korkea ilmakehä ja 10 mailia korkea maankuori.

• 316,800 tuumaa on turvakaupunkien kehä.

• 31.68N leveysasteella sijaitsee Bethlehem, Messiaan ennustettu syntymä kaupunki.

• 3168 on yhteenlaskettu tulos kolmesta ensimmäisestä Kirjoituksien kirjasta: Genesis (931), Exodus (908) ja Leviticus (1329).

Heprean kielessä myös jokaisella kirjaimella on oma merkityksensä. Nimi Yeshua jaettuna kirjaimiin, voidaan havaita seuraavaa:

יֵ jod = käsi, teko
שׁ֡ sin = hampaat, tuhota
וּ vau = naula, sitoa
עַ ajin = silmä, nähdä

Tästä muodostuu lause Käsi tuhoaa siteen silmään, millä voidaan viitata lopun ajan ennustuksiin ja globaalin maailmanhallinnon takana vaikuttavaan Illuminati-liikkeen Kaikkinäkevän silmän tunnukseen.

Numeroarvot ovat yksi esimerkki Jumalan jättämästä sinetistä Raamattuun, voidaksemme luottaa Jumalan olevan paljon enemmän kuin ihmiset ovat.

3. Inhimillinen kuvaus ihmisestä

Kuten artikkelin alussa todettiin, ihminen ei itsessään olisi voinut kirjoittaa Raamattua, joka antaa kunnian ihmisen sijaan Jumalalle. Raamatun ihmiskuva on hyvin realistinen, siinä missä muut muinaiset kertomukset koroittavat ihmissankarit ilman heikkouksia ja vihollisia hirviöiksi. Ns. uskon sankaritkin on kuvattu Raamatussa paheineen ja epäonnistumisineen. Apologetiikkawiki listaa inhimillisiä piirteitä evankeliumeista seuraavasti:

• Uuden testamentin kirjoittajat kertoivat nöyryyttäviä asioita itsestään.

• Uuden testamentin kirjoittajat kertoivat Jeesuksen ongelmallisia sanontoja ja kiusallisia yksityiskohti.

• Kirjoittajat jättivät Jeesuksen vaikeita sanontoja.

• Uuden testamentin kirjoittajat erittelivät selvästi Jeesuksen sanat omistaan.

• Kirjoittajat jättivät kohtia ylösnousemuksesta joita eivät olisi keksineet.

• Tekstit kertovat historiallisista henkilöistä, joista yli 30 on historiallisesti varmennettu muista lähteistä.

• Teksteissä on eroavia yksityiskohtia.

• Kirjoittajat haastavat lukijansa tarkaistamaan tietoja, jopa ihmeistä.

• Kirjoittajat kertovat ihmeistä kuten muista historiallisista tapahtumista, yksinkertaisesti, korostamatta tai suurentelematta.

• Kirjoittajat hylkäsivät uskomuksensa ja tapansa, vastaanottivat uusia, eivätkä kieltäneet todistustaan vainoissa ja kuolemassa.

Kuten huomaamme, Raamatun kirjoitti tavalliset ihmiset. Esimerkiksi evankeliumit kirjoitti apostoleihin kuulumattomat Markus ja Luukas, sekä paheksuttu publikaani Matteus (vrt. gnostilaisten Pietarin, Tuomaksen ja Marian evankeliumit). Toisaalta, kirjoitus tapahtui Jumalan inspiroimana.

4. Havainnot luonnosta

Ei tarvitse mennä paljoa ajassa taaksepäin, kun sekulaaritiede väitti maailmankaikkeuden olleen olemassa ikuisesti. Nykyään naturalistit tietävät universumilla olleen alun, mutteivät voi todistaa millään, miksei Raamatun kuvaus olisi todellista. Vastoin luonnonlakeja, he esittävät solun muodostuneen itsestään elottomasta, ja edelleen mutaatioiden kautta muodostuneen elämäksi, vaikkei näkemykselle ole ainuttakaan tieteellistä todistetta. Termodynamiikan 2. laki entropia todistaa Raamatun tavoin syntiinlankeemuksen jälkeisestä rapistumisesta, missä kaikki hyväksi luotu tuhoutuu pikkuhiljaa.

Luonnossa on lukuisia rakenteita sisältäen merkkejä suunnitelmallisuudesta, kuten veren hyytymisjärjestelmä ja silmä, joita ei voida selittää evolutionistien esittämien prosessien kautta. Luonnonvalinta voi kohdistua vain olemassa olevaan informaatioon, ei luoda uutta. Useat evolutionistitkin myöntävät nykyään, että useat luonnossa havaitut rakenteet ”näyttävät suunnitelluilta”, mutta koska he ovat sitoutuneet materialistiseen maailmankuvaan, he eivät voi esittää, että kyseiset rakenteet olisivat tulosta suunnittelusta, vaan että ne vain ”näyttävät suunnitelluilta”. Tämän taustalla on puhtaasti filosofinen maailmankuva eikä mikään tieteen sanelema välttämättömyys.

Peruslogiikan pohjalta tiedetään, että mikäli jokin rakenne vaikuttaa suunnitellulta, on perusteltua esittää, että kyseinen rakenne on todennäköisesti suunniteltu. Tähän perustuu esimerkiksi arkeologinen toiminta, missä kaulakorun löydettyä on hyväksyttävää esittää, että sen taustalla on toiminut tietoinen ja viisas suunnittelija. Arkeologit eivät väitä, että kyseinen kaulakoru olisi muodostunut sattumalta ajan saatossa. Luonnosta löytyy miljoonia rakenteita, joiden toiminta on mittaamattomasti monimutkaisempaa ja hienompaa kuin mikään ihmisen kehittämä.

Naturalistit uskovat olevansa ylivertaisia niin tieteen kuin tieteenfilosofiankin saralla. Tämä on kuitenkin vain tiedotusvälineiden luoma illuusio. Naturalistinen käsitys voidaan kumota neljän kohdan päättelyketjulla seuraavasti:

Premissi 1.

Ennen maailman kaikkeuden luomista oli luonnon universumin paikalla absoluuttinen tyhjiö.

Premissi 2.

Absoluuttisessa tyhjiössä ei synny mitään, jos ja vain ainoastaan, jos jokin ei sinne laita mitään syntymään.

Premissi 3.

Tyhjiöön on syntynyt jotakin.

Premissi 4.

Kukaan muu ei ole voinut olla synnyttämässä tyhjiöön elämää kuin Jumala, sillä muita ei ollut. Jumala oli henkien maailmassa.

Advertisements